fbpx

covid19

Anderhalve meter….. (stand per 12 januari 2021)

Belangrijke wijzigingen tot 31 januari: Avondklok vanaf 22.00h tot 6.00h, beperkte toegang tot winkels/supermarkten. Voor meer info bekijk svp de foto’s etc in dit document.

Gelukkig is de regio grotendeels gevrijwaard gebleven van het virus en nog steeds. Uiteraard mede veroorzaakt door 2 maanden lockdown, maar ook vanwege de ruimte en discipline van de bevolking.

Bij Los-Olivos is er voldoende ruimte om overal 1,5 meter ruimte houden. De appartementen zijn uiteraard perfect schoongemaakt en alles is gewassen. Elk appartement heeft een eigen tuin, BBQ, overdekt terras en meubilair. De ruimte met wasmachines wordt gedeeld en je deelt verder alleen het zwembad waar elk appartement een eigen parasol en een aantal eigen ligbedden heeft, zoals wordt aangegeven. Het zwembad is voldoende groot dat er afstand gehouden kan worden. Er is geen beperking in het gebruik van het zwembad, maar wanneer we er toe genoodzaakt zijn / worden zal er in overleg met schema’s gewerkt kunnen worden. 

We hebben er dus alles aan gedaan om het verblijf hier zo zorgeloos te laten verlopen. Je bent hier echter niet alleen. Mocht er iemand ziek worden of verschijnselen vertonen die duiden om een mogelijke infectie, laat dat direct weten, zodat we voor een test zorg kunnen dragen.

Dit is overigens één van de vele zaken die hier op nationaal niveau geregeld zijn. Ook op lokaal niveau zijn er bepalingen en verordeningen. Houd daar rekening mee. Lees de toegangsborden bij het strand en bij winkels. Mondkapjes zijn inmiddels, per 18 juli,  overal verplicht, dus ook in winkels, supermarkten, terrassen, etc.

Altijd wordt er gevraagd je handen te ontsmetten en/of handschoenen te dragen in winkels. Als dat gevraagd wordt dan wordt alles bij de ingang verstrekt. Het aantal mensen dat tegelijkertijd in een winkel mag zijn is doorgaans beperkt en zichtbaar, een enkele supermarkt hanteert hiervoor een stoplichtsysteem bij de ingang. Er geldt hiervoor maar één advies: geen discussie, volg de verzoeken / eisen op. Handhaven is hier soms anders dan je thuis gewend bent. Helaas zijn handhavers hier vaak slechts 2-talig opgeleid, Spaans en Valenciaans. Dat alleen al maakt een discussie doorgaans lastig tot onmogelijk. Anderzijds is het ook verstandig om zo voorzichtig mogelijk te zijn. Niemand is geïnteresseerd in een langer verblijf hier als dat geen vakantie meer is maar quarantaine heet.

Het virus lijkt buiten niet of nauwelijks een probleem op te leveren. Voor het verblijf bij Los-Olivos vragen we respect voor elkaar, houd voldoende afstand en gebruik verder het gezonde verstand, dan wordt het een normale vakantie.

Zorg dus voor mondkapjes en houd er rekening mee dat je gevraagd kan worden om op de stranden iets aan je voeten te hebben. De borden vertellen dat, maar zelf hebben we dat nog niet gehandhaafd zien worden.

Nuttige links om te raadplegen:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

https://www.facebook.com/NLambassadeSpanje